Berjuang Untuk Syariat

Siyasah & Muamalat Patuh Syariah:

BERJUANG UNTUK SYARIAT
Siapa yang berjuang untuk kuasa dan pengurusan dunia semata-mata, dia akan berdepan dengan banyak ketidakpastian dan perubahan senerio sepakterajang politik dan orang-orang politik. Kehidupan dan pendiriannya sendiri diwarnai ketidaktentuan.
Siapa yang berjuang untuk menegakkan Ketuanan dan Penegakkan Syariat (Undang-undang) Islam di atas tanahairnya dan di dunia ini amnya, menuju teguh ke arah matlamat itu tanpa menoleh ke kiri atau ke kanan, walau dia belum mencapainya, dia akan dikurniakan Allah dengan berbagai kelebihan seperti istiqamah (teguh), basirah (berpandangan jauh), berprinsip, tidak mudah diperdaya, mudah didampingi dan dibantu oleh orang-orang saleh serta zuhud dari pangkat dan harta.
Allah swt akan sentiasa menunjukkan jalan-jalanNya kepada beliau kerana kesungguhan dan istiqamahnya di atas jalan dan perjuangan suci ini. Firman Allah saw bermaksud :
“Mereka yang berjihad di jalan Kami, sungguh Kami akan tunjukkan jalan-jalan Kami. Sungguh Allah bersama orang-orang yang membaiki (masyarakat)” (Al-Quran).
Oleh: Us. Abdul Halim Abdullah

@ustabdulhalimabdullah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s